Forum Bydgoskiej Masy Krytycznej i Bydgoszczy Rowerowej
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
*
Aktualności : masa.bydgoszcz.pl | Jedziemy w KAŻDY ostatni piątek miesiąca o godzinie 18:00 z pod hali "Łuczniczka"

Uwaga! Skradziono rowery. Za pomoc w odnalezieniu czeka nagroda!!!
Wrzesień 09, 2010, 07:11:51
+  Forum Bydgoskiej Masy Krytycznej i Bydgoszczy Rowerowej
|-+  Masa Krytyczna
| |-+  Przed masą (Moderator: buldi.nic)
| | |-+  Masa czerwcowa pt "Bezpieczne wakacje"
Szukanie zaawansowane
  0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony 1 2 3 Do dołu
Autor
Wątek: Masa czerwcowa pt "Bezpieczne wakacje"  (Przeczytany 1584 razy)
w4b
IT admin
niszczyciel napędów
*

Plusy: 18

Mów mi Vader

« : Maj 20, 2009, 22:13:24 »

Podczas spotkania organizacyjnego bydgoskich grup rowerowych zainicjowanego przez Rowerową Bydgoszcz mającego na celu wspólną organizację i legalizację czerwcowej Masy zapadły ustalenia:

Hasło masy: "Bezpieczne wakacje"
Termin: 27 czerwca (sobota) godzina 15:00
Miejsce rozpoczęcia: Rybi Rynek
Przejazd będzie zalegalizowany i zabezpieczony

"Prawdziwym patriotą jest ten, który nie ze wszystkiego jest zadowolony w swej ojczyźnie, to człowiek, który pragnie i walczy o to, by w niej było lepiej." - Charles Dickens

s4per
ORG
składak

Plusy: 7

« Odpowiedz #1 : Maj 21, 2009, 12:40:04 »

To ja mam następujące pytania:
1. Dlaczego Rybi Rynek, a nie tradycyjnie z pod Łuczniczki?
2. Kto układa/ułożył trasę?
3. Kto oficjalnie podpisuje się jako organizator?

Oraz pomysł:
Mimo legalnej Masy w sobotę można by też przejechać tą samą trasą tradycyjnie w piątek chociażby po to aby wyłapać miejsca gdzie przyda się dodatkowe zabezpieczenie trasy, a przede wszystkim dla tradycji i agitacji tych którzy o sobotniej Masie mogą po prostu nie wiedzieć.

Od razu uprzedzam odpowiedzi, że mogłem być na spotkaniu, bo nie mogłem z powodu matury.

Alternatywa Bike Team

"Zwykły rower jest pojazdem napędzanym siłą mięśni. Rower jadący pod górę jest pojazdem napędzanym siłą woli."

maciej105
hulajnoga
*

Plusy: 0

« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2009, 17:22:32 »

Niech ktoś napisze kto jest organizatorem tej masy 27 czerwca 2009 z pod Rybim Rynku i kontakt do organizatora dzękuję z góry pozdrawiam

//admin: pisz po polsku abym nie musiał tłumaczyć Twoich wypowiedzi na ojczysty język
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 18:34:05 wysłane przez w4b » Zapisane

buldi.nic
Supermoderator
marketowiec
*

Plusy: 34

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2009, 17:53:42 »

To ja mam następujące pytania:
1. Dlaczego Rybi Rynek, a nie tradycyjnie z pod Łuczniczki?
2. Kto układa/ułożył trasę?
3. Kto oficjalnie podpisuje się jako organizator?
1. Bo jest w centrum - łatwiej o rozgłos i zebranie większej ilości rowerzystów (decyzja ustalona na spotkaniu a nie przez jedną osobę)
2. Kita.
3. Jeśli nic się nie zmieniło to ja…

w4b
IT admin
niszczyciel napędów
*

Mów mi Vader

« Odpowiedz #4 : Maj 21, 2009, 18:07:20 »

Niech ktoś napisze kto jest organizatorem tej masy 27 czerwca 2009 z pod Rybim Rynku i kontakt do organizatora dzękuję z góry pozdrawiam
Organizatorem są rowerzyści głównie z Rowerowej Bydgoszczy i Masy Krytycznej.
Buldi podjął się firmowania masy swoim nazwiskiem co nie znaczy że sam ma odpowiadać za wszystko jako organizator! Głównym inicjatorem jest Rowerowa Bydgoszcz działająca przy WSG.
Wszelkie pytania/uwagi najlepiej zadawać na forum, na pewno ktoś z organizatorów odpowie.

« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 18:33:17 wysłane przez w4b » Zapisane

"Prawdziwym patriotą jest ten, który nie ze wszystkiego jest zadowolony w swej ojczyźnie, to człowiek, który pragnie i walczy o to, by w niej było lepiej." - Charles Dickens

buldi.nic
Supermoderator
marketowiec
*

« Odpowiedz #5 : Maj 21, 2009, 20:35:58 »

Buldi podjął się firmowania masy swoim nazwiskiem co nie znaczy że sam ma odpowiadać za wszystko jako organizator!
I oby to się dla mnie źle nie skończyło :-P

snuffi
trójkołowiec
**

Plusy: 3

« Odpowiedz #6 : Maj 21, 2009, 20:57:04 »

Ja będę i w piątek i w sobotę Uśmiech (mam nadzieje, bo mam sesje od 15 do 30.06)

Czy można prosić o krótkie sprawozdanie ze spotkania? Byłbym bardzo wdzięczny. 

Jestem też wdzięczny Tobie Buldi za podjęcie się tego, naprawdę wdzięczny.
Potwierdzę swoją obecność, ale jeśli będę służę swoim doświadczeniem w pomocy przy Masie

bir
BR
marketowiec
*

Plusy: 5

Miasta Dla Rowerów!

« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2009, 23:17:32 »

Faktycznie odbyło się spotkanie którego celem było zintegrowanie bydgoskich cyklistów w jakimś wspólnym działaniem. Jedni narzekają na masę że niezorganizowana więc będą mogli się przekonać jeśli się zaangażują ile pracy trzeba w to włożyć. Inni może jeszcze nie wiedzą jak się włączyć - dlatego dość szeroka formuła tematyczna. Miejmy nadzieje że uda się wszystko dopiąć i różne środowiska aktywnie się w to włączą....
A wspomnieć warto że spotkanie było owocne w pomysły i pewnie za czas niedługi na forum się przynajmniej jeden pomysł oprócz czerwcowej masy ujawni:)
Jeszcze a propo nazwy czerwcowej masy: jeśli ktoś uważa że jest ona może infantylna i mało wojownicza to od razu odpowiadam myślę także w imieniu innych którzy byli na spotkaniu że w jakiejś mierze to prawda - chcieliśmy przyjąć formulę która nie będzie powodowała zgrzytu w przedzieraniu się przez biurokratyczne dokumenty....zresztą edukacyjnego charakteru ni\gdy za wiele Mrugnięcie

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 23:22:15 wysłane przez bir » Zapisane

Stowarzyszenie Bydgoszcz Rowerowa - www.rower.byd.pl
Blog Bydgoskich Cyklistów - www.bbc.bydgoszcz.pl
Facebook SBR - http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Bydgoszcz-Rowerowa/482702350230

w4b
IT admin
niszczyciel napędów
*

Mów mi Vader

« Odpowiedz #8 : Maj 29, 2009, 22:04:42 »

http://www.iv.pl/viewer.php?file=pewbo9b7uy6u9zowve1.jpg
Jakieś uwagi ?

//edit: aktualny plakat zamieszczony niżej
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 21:03:17 wysłane przez w4b » Zapisane

buldi.nic
Supermoderator
marketowiec
*

« Odpowiedz #9 : Maj 29, 2009, 22:49:46 »

Hasło "wśród atrakcji" mi się nie podoba... za mało ich by zachęcały - to taka moja opinia...

bir
BR
marketowiec
*

Miasta Dla Rowerów!

« Odpowiedz #10 : Maj 30, 2009, 14:06:18 »

może zamiast wśrod atrakcji hasło "w programie"?
a dla zachęty można dopisać obok tych dwóch punktów:
petycja do prezydenta Bydgoszczy....?

I może zamiast rowerowa bydgoszcz wpisać Bydgoszcz Rowerowa. pod tamtą nazwą widnieje inna witryna w sieci związana z turystyką.

Facebook SBR - http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Bydgoszcz-Rowerowa/482702350230

w4b
IT admin
niszczyciel napędów
*

Mów mi Vader

« Odpowiedz #11 : Maj 31, 2009, 21:02:29 »

Wiadomo coś odnośnie petycji ? Powstała już takowa ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 09:14:48 wysłane przez w4b » Zapisane

bir
BR
marketowiec
*

Miasta Dla Rowerów!

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 03, 2009, 22:14:22 »

Przepraszam że dopiero teraz odpisuje, ale sesja....petycje postaram się napisać w poniedziałek, wtorek uwzględniając tematy które wymienialismy na spotkaniu.
wtedy podam tresc do ewentualnej korekty i petycja będzie:)

M.A.S.
hulajnoga
*

Plusy: 2

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 21, 2009, 22:45:48 »

Proszę zmieńcie tekst w nagłówku:" Jedziemy w KAŻDY ostatni piątek miesiąca o godzinie 18:00 z pod hali "Łuczniczka"! Przecież Masa w czerwcu jedzie innego dnia, o innej godzinie i z innego miejsca! Chyba się nie mylę? A może jadą dwie Masy?
Pozdrawiam i życzę  wypoczynku podczas wakacji!
G. Sztejka

w4b
IT admin
niszczyciel napędów
*

Mów mi Vader

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 22, 2009, 09:31:26 »

Słuszna uwaga

W związku z tym że nie wszyscy uczestnicy masy krytycznej mają dostęp do internetu oraz nie ma możliwości powiadomienia wszystkich o wyjątkowym terminie pojadą 2 masy - jak zwykle w piątek (wersja skrócona) oraz wyjątkowo w sobotę .
W piątek uczestnicy zostaną powiadomieni o sobocie i tym sposobem wszyscy chętni się dowiedzą.

Pozdrawiam  Uśmiech

Przypominam o "konkursie":
Każdy kto wywiesi plakat w miejscu gdzie często zatrzymują się rowerzyści i poda lokalizację na forum dostanie 5 punktów
Szczegóły
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 15:29:44 wysłane przez w4b » Zapisane

Drukuj  Strony 1 2 3 Do góry
« poprzedni następny »
Skocz do: