Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
:
masa.bydgoszcz.pl
|
Jedziemy w KAŻDY ostatni piątek miesiąca o godzinie 18:00 z pod hali "Łuczniczka"
Uwaga! Skradziono rowery. Za pomoc w odnalezieniu czeka nagroda!!!
Wrzesień 09, 2010, 07:21:49
Forum Bydgoskiej Masy Krytycznej i Bydgoszczy Rowerowej
Masa Krytyczna
Przed masą
(Moderator:
buldi.nic
)
Masa Październikowa
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
« poprzedni
następny »
Topic Tools
Search this topic
Strony
1
2
Autor
Wątek: Masa Październikowa (Przeczytany 838 razy)
Pichu
Rower to moje życie :)
ORG
marketowiec
Plusy: 24
Odp: Masa Październikowa
«
Odpowiedz #15 :
Październik 23, 2009, 21:25:26 »
Cytat: agent Październik 23, 2009, 19:07:01
- nie jest wazne kto i czym przyjezdza, wazne ze chce, ze czuje fakt, iz to bezpieczna forma pojezdzenia sobie rowerem po miescie, chociaz raz w miesiacu
Czy bezpieczna to bym polemizował, ale na pewno bezpieczniejsza niż w zwykły dzień samemu.
ash
hulajnoga
Plusy: 2
«
Odpowiedz #16 :
Październik 24, 2009, 18:37:06 »
Moim zdaniem przypadkowych ludzi zarówno na masie i podobnych imprezach rowerowych jest bardzo mało. Rozbijam się rowerem od wielu lat i takie są moje spostrzeżenia. Więc "zaryzykowałbym", że jakimś cudem mająca się pojawić "babcia" nie pojawi się na masie a przyciągnie więcej ludzi - turystów, rowerzystów czy jak ich tak zwał. W tym celu wydłużyłbym trasę i poprowadziłbym po najbardziej hardcorowych odcinkach miasta jakie tylko da się znaleźć. Co z tego, że jedna przypadkowa osoba pojawi się przyciągnięta informacją, że trasa jest łatwa i krótka skoro ta sama informacja zniechęci wielu innych. Dwóch moich najlepszych znajomych, z którymi jeżdżę i na których obecność liczyłem na najbliższej masie po zapoznaniu się z trasą odpowiedziało krótko - "nie warto wyciągać roweru z piwnicy"
To tyle na temat babć
bruma
ORG
trójkołowiec
Plusy: 10
pies pustyni
«
Odpowiedz #17 :
Październik 25, 2009, 10:05:56 »
Można powiedzieć że ja jestem taką „babcią” i niestety takie podejście jak twoje
ash
, dyskwalifikuje mnie i moje koleżanki „babcie” od razu na starcie. Akurat pierwsza masa na jaką trafiłyśmy była poprowadzona w taki sposób jaki najbardziej odpowiadałby Tobie i Twoim kolegom, było szybko, z przeszkodami i długo, my nie dawałyśmy rady, niestety. Dlatego moja koleżanka „babcia” stwierdziła, że masa to nie jest miejsce dla takich ludzi jak my, lepiej manifestujmy naszą obecność na ścieżce rowerowej w stronę Myślęcinka, a jezdnię pozostawmy maniakom rowerowym w obcisłych gaciach i narwanym młodym, którzy nie potrafią wyciągnąć roweru z piwnicy, gdy chodzi o idee, a nie maraton na którym mogliby pokazać świeżość swojej formy.
Swego czasu na masie pojawił się również straszy Pan (daję mu coś po 60-tce ale mogę się mylić) i co się stało ? Oczywiście, że nie pojawił się już więcej. Dlaczego? Sam się domyśl
ash
.
Jest nas mało, bo "elita" rowerowa skutecznie nas zniechęca.
«
Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 10:08:32 wysłane przez bruma
»
ash
hulajnoga
Plusy: 2
«
Odpowiedz #18 :
Październik 27, 2009, 10:48:58 »
Wiesz, to tylko moje "gadanie" ja tu raczej nie mam nic do powiedzenia bruma. Trasa będzie krótka i łatwa, więc przyjedziesz prawda?
bruma
ORG
trójkołowiec
Plusy: 10
pies pustyni
«
Odpowiedz #19 :
Październik 27, 2009, 15:26:16 »
Niestety nie przyjadę, wszystkich świętych jest w niedziele, więc już w piątek wyruszam do domu. Może w listopadzie mi się uda, o ile nie zaskoczą mnie czymś w pracy. Ale mam nadzieję, że TY będziesz na pewno
.
Strony
1
2
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Masa Krytyczna
-----------------------------
=> REGULAMIN