Forum Bydgoskiej Masy Krytycznej i Bydgoszczy Rowerowej
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
*
Aktualności : masa.bydgoszcz.pl | Jedziemy w KAŻDY ostatni piątek miesiąca o godzinie 18:00 z pod hali "Łuczniczka"

Uwaga! Skradziono rowery. Za pomoc w odnalezieniu czeka nagroda!!!
Wrzesień 09, 2010, 07:21:49
+  Forum Bydgoskiej Masy Krytycznej i Bydgoszczy Rowerowej
|-+  Masa Krytyczna
| |-+  Przed masą (Moderator: buldi.nic)
| | |-+  Masa Październikowa
Szukanie zaawansowane
  0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony 1 2 Do dołu
Autor
Wątek: Masa Październikowa  (Przeczytany 838 razy)
Pichu
Rower to moje życie :)
ORG
marketowiec

Plusy: 24

« Odpowiedz #15 : Październik 23, 2009, 21:25:26 »

- nie jest wazne kto i czym przyjezdza, wazne ze chce, ze czuje fakt, iz to bezpieczna forma pojezdzenia sobie rowerem po miescie, chociaz raz w miesiacu

Czy bezpieczna to bym polemizował, ale na pewno bezpieczniejsza niż w zwykły dzień samemu.

ash
hulajnoga
*

Plusy: 2

« Odpowiedz #16 : Październik 24, 2009, 18:37:06 »

Moim zdaniem przypadkowych ludzi zarówno na masie i podobnych imprezach rowerowych jest bardzo mało. Rozbijam się rowerem od wielu lat i takie są moje spostrzeżenia. Więc "zaryzykowałbym", że jakimś cudem mająca się pojawić "babcia" nie pojawi się na masie a przyciągnie więcej ludzi - turystów, rowerzystów czy jak ich tak zwał. W tym celu wydłużyłbym trasę i poprowadziłbym po najbardziej hardcorowych odcinkach miasta jakie tylko da się znaleźć. Co z tego, że jedna przypadkowa osoba pojawi się przyciągnięta informacją, że trasa jest łatwa i krótka skoro ta sama informacja zniechęci wielu innych. Dwóch moich najlepszych znajomych, z którymi jeżdżę i na których obecność liczyłem na najbliższej masie po zapoznaniu się z trasą  odpowiedziało krótko - "nie warto wyciągać roweru z piwnicy"
To tyle na temat babć Duży uśmiech

bruma
ORG
trójkołowiec
**

Plusy: 10

pies pustyni

« Odpowiedz #17 : Październik 25, 2009, 10:05:56 »

Można powiedzieć że ja jestem taką „babcią” i niestety takie podejście jak twoje ash, dyskwalifikuje mnie i moje koleżanki „babcie” od razu na starcie. Akurat pierwsza masa na jaką trafiłyśmy była poprowadzona w taki sposób jaki najbardziej odpowiadałby Tobie i Twoim kolegom, było szybko, z przeszkodami i długo, my nie dawałyśmy rady, niestety. Dlatego moja koleżanka „babcia” stwierdziła, że masa to nie jest miejsce dla takich ludzi jak my, lepiej manifestujmy naszą obecność na ścieżce rowerowej w stronę Myślęcinka, a jezdnię pozostawmy maniakom rowerowym w obcisłych gaciach i narwanym młodym, którzy nie potrafią wyciągnąć roweru z piwnicy, gdy chodzi o idee, a nie maraton na którym mogliby pokazać świeżość swojej formy.

Swego czasu na masie pojawił się również straszy Pan (daję mu coś po 60-tce ale mogę się mylić) i co się stało ? Oczywiście, że nie pojawił się już więcej. Dlaczego? Sam się domyśl ash.

Jest nas mało, bo "elita" rowerowa skutecznie nas zniechęca.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 10:08:32 wysłane przez bruma » Zapisane

ash
hulajnoga
*

Plusy: 2

« Odpowiedz #18 : Październik 27, 2009, 10:48:58 »

Wiesz, to tylko moje "gadanie" ja tu raczej nie mam nic do powiedzenia bruma. Trasa będzie krótka i łatwa, więc przyjedziesz prawda? Mrugnięcie

bruma
ORG
trójkołowiec
**

Plusy: 10

pies pustyni

« Odpowiedz #19 : Październik 27, 2009, 15:26:16 »

Niestety nie przyjadę, wszystkich świętych jest w niedziele, więc już w piątek wyruszam do domu. Może w listopadzie mi się uda, o ile nie zaskoczą mnie czymś w pracy. Ale mam nadzieję, że TY będziesz na pewno  Chichot.

Drukuj  Strony 1 2 Do góry
« poprzedni następny »
Skocz do: